Accessibility links

Amerika Konqresi İsraile desteyini nümayiş etdiren ve Felestinlileri qınayan  qerar layihesini sesvermeye qoyur - 2002-05-02


Buş administrasiyasının xahişini redd ederek Respublikaçıların nezaret etdiyi Birleşmiş Ştatlar Konqresinin Nümayendeler palatası son intihar bomba hücumlarına göre Felestinlileri qınayaraq İsraili desteklediyi ile bağlı qerarı sesvermeye qoyacaq. Ağ Ev bunun Amerikanın ereb müttefiqlerinin qezebine sebeb ve Birleşmiş Ştatların sülh se’ylerine mane olacağı haqda xeberdarlıq etmişdir. Bununla bele, qerar Nümayendeler Palatasında temsil olunmuş her iki partiya üzlveri terefinden desteklenir.

Buş administrasiyası Konqresi sesverme keçirmemeye çağırmış, lakin buna nail ola bilmemişdir. Nümayendeler palatası İsrailin özünü-müdafie adlandırdığı müharibeni himaye ve eyni zamanda, Felestinlilerin lideri Yasir Erefatı terrorizmi desteklemekde ittiham eden qerar qebul etmeye hazırlaşır. Senatda Demokrat ekseriyyetin lideri Tom Deşl: “Fikrimce, burada sadece olaraq, Amerikanın ne demeli olduğu deyilir, bu da ondan ibaretdir ki, biz İsraili destekleyirik”. Qerar Buş administrasiysının xarici siyaset kursuna te’sir göstermeyecek. Dövlet katibi Kolin Pauel Konqres liderlerine deyib ki, Ağ Evin Yaxın Şerq diplomatiyasında müeyyen tereqqiye işareler gördüyü bir vaxt sesverme yersizdir.

XS
SM
MD
LG