Accessibility links

Prezident Buş İraqa qarşı herbi qüvve işletmek üçün Konqresin ona selahiyyet vereceyine inanır - 2002-09-26


Prezident Buş İraqa qarşı herbi qüvve işletmek üçün ona selahiyyet verilmesile bağlı qerarın çıxarılması haqda Birleşmiş Ştatlar Konqresile razılğın elde edilmesine yaxın olduğunu bildirib. Prezident bunu bu gün Konqresin her iki partiyadan liderlerile görüşünden sonra beyan edib. Konqresin üzvlerile ehate olunmuş prezident Buş “Amerikaya bir nömreli tehlüke” adlandırdığı tehlükenin qarşısını almaq üçün İraqla bağlı ciddi qetnamenin çıxarılması istiqametinde addım atıldığını demişdir.

“Bele bir qetnameni qebul ederek biz bütün dünyaya ve İraqa ciddi bir mesaj göndermiş oluruq. BMT-nin Tehlükesizlik Şurasının teleblerine emel olunmalıdır. İraq diktatoru terksilah edilmelidir.”

Prezident Buş qeyd etmişdir ki, bu teleblere ya emel olunmalı, ya da onların yerine yetirilmesine mecbur etdirilmelidir. Prezident Buş BMT-nin Seddam Hüseyni teşkilatın teleblerini yerine yetirmeye mecbur etmek üçün qetname qebul etmesini isteyir. Eger beynelxalq ictimiayyet İraqı silahsızlaşdırmasa, prezident Buşun dediyi kimi, Birleşmiş Ştatlar bunu tekbaşına etmeye hazırdır. Prezident Buş bildirir ki, Seddam Hüseyn terror hücumlarında istifade oluna bilecek kimyevi ve bioloji silah ehtiyatı yaradır. İraq ise kütlevi qırğın silahlarına malik olmadığını deyerek bunu sübuta yetirmek üçün BMT-nin silah müfettişlerinin ölkeye qayıtmasına razılıq verdiyini bildirmişdir.

XS
SM
MD
LG