Accessibility links

Pentaqon: prezident qerar verse herbi qüvveler emeliyyatlara hazırdır - 2002-11-08


Pentaqon bildirib ki, prezident Buş BMT-nin qetnamesinin yerine yetirilmesi üçün aksiyalara başlamaq haqda qerar verse, Birleşmiş Ştatların herbi qüvveleri İraqa qarşı emeliyyyatlara hazırdır. Pentaqonun metbuat katibi Viktoriya Klark Birleşmiş Ştatların herbi qüvvelerinin mümkün herbi aksiyalarının vaxtı haqda her hansı bir me’lumat vermerek prezident Buşun İraqa müdaxile ile bağlı helelik qerar vermediyini vurğulamışdır. BMT-nin Tehlükesizlik Şurasında Bağdadı kütlevi qırğın silahlarını tehvil vermeye mecbur eden qetnamenin yekdillikle qebul olunmasından sonra müxbirlerle danışan Viktoriya Klark demişdir ki, Birleşmiş Ştatların qerarına şübhe olmamalıdır.

“Heç kimde Birleşmiş Ştatların meselenin hellinde tutduğu mövqede ne qeder möhkem olduğuna şübhe olmamalıdır.”

Viktoriya Klark demişdir ki, Birleşmiş Ştatların herbi qüvveleri BMT-nin İraqa gönderilecek silah müfettişlerinin yardımla bağlı her bir xahişini nezerden keçirerek.

“Biz teftişi ciddi ve effektiv keçirmek üçün onlara münasib hesab etdiyimiz şekilde her cür yardım edeceyik.”

Pentaqonun metbuat katibi Birleşmiş Ştatların teklif edeceyi yardım çerçivesinde Amerika herbi qüvvelerinin BMT-nin silah müfettişlerinin tehlükesizliliyini te’min etmek üçün onları müşayet edib-etmeyeceyile bağlı me’lumat vermemişdir. Birleşmiş Ştatlar İraqa qarşı mümkün herbi emeliyyatların başlana bileceyini nezere alraq, artıq Yaxın Şerqin müxtelif yerlerinde canlı qüvve ve herbi texnika yerleşdirmişdir. Amerika ve Britaniyanın herbi teyyareleri İraqın şimalı ve cenubunda uçuşa yasaq sonalarda keşik çekmeye davam edirler. Uçuşa yasaq zona 1991-ci il Körfez müharibesinden sonra İraqın qönşu ölkelere ve ölkenin şimalı ve cenubunda yaşayan etnik azlıqlara qarşı tecavüz göstermesinin qarşısını almaq meqsedile yaradılmışdır.

XS
SM
MD
LG