Accessibility links

İsrailin tehlükesizlik qüvveleri geniş herbi aksilayar planı hazırlayır - 2002-11-11


İsrailin herbi qüvveleri Felestinli silahlı şexslerin 5 İsraillini qetle yetirmesi aksiyasına cavab verecekleri haqda xeberdarlıq vermişler. Aksiya zamanı bir qadın ve onun iki oğlu qetle yetirilmişler.

Uşaqlardan biri 4, o biri 5 yaşında idi. Texminen bir kilometrlik mesafede olan Felestin erazisine qayıtmazdan evvel silahlı şexsler daha iki neferi qetle yetirmişler. Kibbutz Metzer fermasında hücumun mes’uliyyetini Felestinlilerin lideri Yasir Erefatın Fetah fraksiyasının herbi qanadı olan El-Aqsa şehidler briqadası öz üzerine götürmüşdür. Qrup Birleşmiş Ştatların Dövlet Departamentinin terror qrupları siyahısındadır.

İsrailin ordu komandiri cavab vermek üçün plan hazırlandığını bildirmişdir. İsrail radiosunun verdiyi me’lumata göre, yeni müdafie naziri Şaul Mofaz herbi aksiya ile cavab vermek üçün baş nazir Ariyel Şaronun razılığını almağa çalışır. Felestinlilerin lideri Yasir Erefat qetlleri qınamışdır. Lakin İsrail Yasir Erefatı Felestin yaraqlılarının intihar hücumlarının qarşısını ala bilmemekde günahlandırır. Hadiseden sonra İsrailin xarici işler naziri Bencamin Netanyahu, onun sözlerile, “Erefatın terror rejimi”ni devirmeye çağırmışdır. Birleşmiş Ştatların xüsusi nümayendesi Deyvid Satterfild İsrail ve Felestinlilerin resmi nümayendelerile yeni beynelxalq sülh planını müzakire etmek üçün sabah İsrailde olacaq. Brileşmiş Ştatlar, Rusiya, Avropa Birliyi ve BMT-nin desteklediyi plana göre 2005-ci ile qeder müsteqil Felestin dövletinin yaradılması nezerde tutulur.

XS
SM
MD
LG