Accessibility links

Dünya futbol çempionatının gündeliyi - 2002-06-25


Almaniya futbolçuları yarımfinalda dünya çempionatının ev sahibleri Cenubi Koreyanı 1-0 hesabı ile meğlub ederek final oyununa vesiqe qazandılar. Oyun qergin mübarize şeraitinde keçdi. Koreyalılar bir neçe defe hesabı açmağa yaxın idiler. Lakin almanların müdafiesi güclü idi. Xüsüsen, qapıçı Kean her zaman olduğu kimi inamlı oyun nümayiş etdirirdi ve “qırmızı şeytanlar” leqebi qazanmış koreyalıların finala çıxmaq ümüdlerine belelikle son qoyuldu. Oyunda yegane qolun müellifi Maykl Ballak oldu.

Sabah ise çempionatın iknci yarımfinal oyunu keçirilecek. Türkiye yığma komandası Yaponiyanın Saytama şeherinde dördqat dünya çempionları braziliyalılarla qarşılacaqlar. Bu oyunu bütün dünyada ve en esası Türkiye ve Azerbaycanda da milyonlarla futbol azarkeşi sebirsizlikle gözleyir. Türkiye futbolçularının bu zirveye gelib çıxması özü artıq böyük uğur kimi qiymetlendirilir. Lakin bir çox mütexessisler hesab edirler ki, çetin olsa bele Türkiye komandası braziliyalıları üsteleye biler.

İndi hamı öz proqnozunu verir. Meselen, bu yaxınlarda ABŞ-da seferde olan Musavat partiyasının başqanı İsa Qember Türkiyenin Seneqala qalib geleceyini bildirmişdi. Onun ehtimalına göre, Türkiye-Braziliya oyununda qalib gelen komanda dünya çempionu olacaq. Vaxtıile Türkiye yığma komandasının meşqiçisi olmuş danimarkalı Zep Piontek ise hesab edir ki, türkler dünya kubokunu qazanacaqlar. O qeyd edib ki, “heç kes Türkiyenin buraya qeder geleceyine inanmırdı, lakin men eski telebelerime inanırdım.” Piontek “Türkiye finala çıxarsa, kimse tecüblenmesin” deyir. Tecürbeli meşqiçi hesab edir ki, Türkiye hazırda dünyanın en yaxşı komandasıdır.

Tesadüfi deyil ki, Dünya futbol federasiyası FİFA üç türk futbolçusunun adını dünya yığma komandaları ulduzları sırasına daxil edib. Rüştü, Hesen Saş ve Alpay bu siyahıda özlerine layiq olan yeri tutublar.

Artıq Avropanın superklubları Türkiye futbolçularını öz komandalarına celb etmek cehdleri edirler, Dünya Kubokunun ulduzu Hesen Saşin meneceri Mehmet Soykök bildirirb ki, Saş Avropaya gederse, Barselona ve ya Real Madridin formasını geyecek. Lakin her şey dünya birinciliyinden sonra aydınlaşacaq. Hazırda Hesen Saş İstanbulun Qalatasaray komandasında oynayır.

Türkiyenin Hürriyet qezet xeber verir ki, Türkiye milli futbol komandasının baş meşqiçisi Şenol Güneş ağ-qırmızıların Braziliya ile oyunda istifade edecekleri taktikanı götür-qoy etmekdedir. Matça hazırlaşan türkler Braziliya-İnqiltere oyununun videoyazısına baxıblar ve hemin oyunu diqqetle analiz edibler. Güneş qeyd edib ki, Braziliya yüksek texnikaya malik olan bir komandadır, buna göre de onlara qarşı pressinqden çox istifade olunacaq. Şenol Güneş Hakan Şükürden vaz keçmeyeceyini de bildirib. Çox ehtimal ki, çempionatda hele de qol vurmağa müveffeq olmayan Hakan oyuna çıxacaq. “İlhan Mansız elimizde her zaman hazır olan silahdır” deyen Güneş Türkiye Seneqal oyununun qehramanı İlhandan mütleq istifade olunacağına da işare edib. Xatırladaq ki, 2002-ci il dünya çempionatının Final oyunu iyunun 30-da Yaponiyanın Yokohama şeherinde keçirilecek. Türkiyeniseven bütün insanlar Türkiyeni finalda görmek ümüdindedirler. Burada “Allah türke yar olsun” desek, lap yerine düşer.

XS
SM
MD
LG