Accessibility links

Buş: İraq terksilah olmalıdır - 2002-11-11


Veteran günü münasibetile qebulda çıxış eden prezident Buş İraqın terksilah olmalı olduğunu deyib. Prezident İraqın yaratdığı tehlüke ile mübarizenin Birleşmiş Ştatlar ve onun müttefiqlerinin en te’cili vezifesi olduğunu vurğulamışdır.

Prezident demişdir ki, oyun oynamaq vaxtı bitmişdir. İraq lideri Seddam Hüseyn beynelxalq terksilah çağırışlarına daha ehemiyyet vermeye bilmez.

“Birleşmiş Ştatlar hökumeti ve BMT-nin Tehlükesizlik Şurası bir daha bele bir qerara gelibler ki, İraq rejimi kimyevi, bioloji ve nüve silahları istehsal edib bu silahlara malik ola bilmez.”

Keçmiş illerde Amerikaya xidmet gösteren adamların şerefine Ağ Evde teşkil edilmiş xüsusi merasimde çıxış eden prezident Buş Birleşmiş Ştatlar qarşısında yeni esrde duran sınaqlardan danışmışdır. O, İraqdan gelen tehlükenin aydın olduğunu demiş ve Birleşmiş Ştatların fealiyyet göstermeye hazır olması xeberdarlığını etmişdir.

“Seddam Hüseyn tam terksilah olmalı ve bunu etdiyini sübuta yetirmelidir, yoxsa, Amerikanın başçılıq etdiyi koalisiya onu terksilah edecek.”

Müharibe veteranlarından ibaret auditoriyaya müracietinde prezident Buş bele aksiyaya ehtiyac olduqda Amerika herbi qüvvelerine tam e’tibar etdiyini ve Birleşmiş Ştatların qelebe çalacağına emin olduğunu söylemişdir.

XS
SM
MD
LG