Accessibility links

Prezident Bus ve sahzade Abdulla ereb liderlerinin Yaxin Serq s??planini m??ire etmisler - 2002-04-26


D?? prezident Bus ve Seudiyye Erebistani sahzadesi Abdulla ereb liderlerinin Yaxin Serq s??planini m??ire etmisler. "Amerikanin sesi"nin m??ri Skot Sternsin reportajinda deyilir ki, cenab Bus bir daha Israili Felestin erazilerinden geri 祫ilmeye 硧irmisdir.

Prezident Bus Israil ve Felestinin iki d??t kimi s??seraitinde yanasi yasamalarini te'min edecek bir raziliq elde edildiyini demisdir.

"Men bir daha bildirirem ki, bunun elde edilmesi b?? tereflerin mes'uliyyetidir. Felestin muxtariyyeti terrordan el 祫meli, Israil ise Ramalla ve Betlehemdeki qarsidurmaya qeyri-zoraki yolla son qoyaraq, erazileri terk etme emeliyyatini basa 硴dirmalidir." Prezident Bus demisdir ki, ereb d??tleri Felestinlilerin zoraki emellerinin tesviqini dayandirmalidir. Seudiyye Erebistani sahzadesi prezidentden Israilin Felestin erzilerini tekr etmesi ve Felestin lideri Yasir Erefatin ev distaqligindan azad edilmesi ?? daha artiq tezyiq g??rmesini istemisdir. Hele ??efte evvel Israilden geri 祫ilmesini teleb eden prezident Bus d?? de terrorizmle m??ize etdiyini iddia eden ve isi basa 硴diqmayanadek emeliyyatlarina son qoymayacagini bildiren Israile eyni 硧irisla m??iet etmisdir.

"Men a穱 sekilde Israilden teleb etdiyim kimi, ona da Israilin q??leri geri 祫meli oldugunu s??dim. Bunun basa 硴dirilacagini g??yirik." Amerika ve Seudiyye Erebistani liderleri Yaxin Serqde Amerikanin tekbasina is g??bilmeyeciyni qebul etmisler. Prezident Bus 1967-ci il m??ibesi vaxti Israilin zebt etdiyi torpaqlari geri qaytarmasi serti ile Israilin bir d??t kimi m??dlugunun qebul edilmesi planini alqislamisdir. Cenab Bus ?? ay ereb liderleri terefinden tesdiq edilen bu planin ehemiyyetli bir addim kimi heyata ke穲ilmesinin terefdaridir. Prezidentin ran篳unda ke穲ilen g?? Amerika-Seudiyye elaqelerinin zeiflediyi bir vaxta tesad??dir. Be'zi qanunvericiler Seudiyye Erebistaninin terrorizmle m??ize anlayisina s?? ile yanasir. Xatirladaq ki, sentyabrin 11-i terror aksiyalarini heyata ke穲en 19 neferden 15-i Seudiyye Erebistani vetendasi idi. Bu ??nin Felestin sehidlerine 100 milyon dollar mebleginde vesait ayirdigi bildirilir. Amma Seudiyye Erebistaninin resmi n??endeleri intihar h??絬arinin ailelerine fond toplandigini inkar edirler. Bu hefte d??t katibi Kolin Pouell konqrese hemin bu vesaitin bir hissesinin islam穠Hemas qrupuna 硴dirildigini bildirmisdir. Prezident Bus demisdir ki, Sahzade Abdulla onu emin etmisdir ki, Seudiyye Erebistani terrorizmi desteklemir, eksine terror絬arin maliyye menbelerini kesmeye 硬isir. " Sahzade Abdulla Amerika vetendaslarinin ??r??si ve bu qetlleri heyata ke穲enleri keskin sekilde qinamisdir. Men buna g??olduqca minnetdaram." Seudiyye Erebistaninin resmi n??endeleri Birlesmis Statlar metbuatinda prezident Bus Israilin herbi emeliyyatlarina son qoydura bilmese, sahzade Abdullanin neft ixracini keseceyini s??diyi barede me'lumati yanlis adlandirmislar. Prezident Bus demisdir ki, sahzade Abdulla Seudiyye Erebistaninin Amerikani neftle te'min etmesini davam etdireceyini s??misdir.

"Seudiyye Erebistani a穱 sekilde bildirdi ki, neft silah deyil. Men bunu y??k qiymetlendirir ve mehz bele olacagini d????." Prezident Bus administrasiyasi bildirir ki, liderler Seudiyye Erebistaninin D?? Ticaret teskilatina ????de daxil edilmekle bir sira ticaret meselelerini de m??ire etmisler. M??irelere terrorizmle m??ize ve Iraqin terror絬ari k??vi qirgin silahlari ile te'min ede bilmesi kimi meseleler de daxil edilmisdi.

XS
SM
MD
LG