Accessibility links

Toni Bleyer: Efqanıstanda qeyri-sabitlik mövcud olduğu halda, İraqa qarşı hücum sual doğurur - 2002-09-06


Efqan prezidenti Hemid Karzaiye qarşı sui-qesd cehdi Britaniyada da heyecana sebeb olmuşdur. Baş nazir Bleyer efqan liderine qarşı sui-qesd cehdi xeberini sarsıntı ile qarşılamışdır. Xarici işler naziri Cek Strou ise hücumu tamamile me’nasız bir addım kimi qiymetlendirmişdir. Kabilde 30-a yaxın adamın ölümü ile neticelenen partlayış da daxil edilmekle, dünenki zorakılıqlar Karzai hökumetinin zeifliyi ile bağlı Londonun narahatlıqlarına yol açmışdır. Britaniyanın müxalif Liberal Demokrat partiyasının xarici elaqeler şö’besinden Minqus Kampbell Britaniya radiosu ile çıxışı zamanı demişdir ki, qerb Karzainin öz qüvvesini seferber edeceyine emindir.

“Bizim müveffeqiyyetimiz Karzainin uğurundan asılıdır. Eger her hansısa bir sebebe göre Karzai sehneden çıxsa, Efqanıstanda indiyedek elde edilen bütün inkişaflar sadece yox ola biler.”

Cenab Kampbellin çıxışı baş naziri Toni Bleyerin prezident Buşla İraqın silah proqramı ile bağlı danışıqlarından birce gün evvele tesadüf edir. Baş nazirin seferi erefisende televiziya ile onunla müsahibeden parçalar nümayiş etdirilmişdir. Müsahibesi zamanı Toni Blyer Amerikaya destek olaraq Britaniyanın qan tökmeye hazır olduğunu deyirdi.

XS
SM
MD
LG